MENU: Restauracja


Zakąski zimne

Łosoś wędzony ze szparagami

Carpaccio z łososia marynowanego

Carpaccio z polędwicy z pieprzem i kaparami

Mozzarella z pomidorami

Zakąski gorące

Borowiki w śmietanie

Krewetki królewskie

Beef strogonow z polędwicy z pieczarkami

Pierogi z kapustą i grzybami 3 szt.

Wątróbki drobiowe z jabłkami i sherry

Sałaty

Sałatka morska - trzy rodzaje sałat, gotowany łosoś, krewetka królewska, jajko, pomidor, ogórek, ser feta, dresing ogrodowy i tost

Sałatka Szefa Kuchni z różnych gatunków wędlin i żółtego sera, sos vinaigrette

Sałatka Ochmistrza z różnych warzyw, z dodatkiem sera feta, krewetek królewskich oraz czarnych oliwek i czerwonej cebuli

Zupy

Borowikowa z kluseczkami piwnymi

Żurek z jajkiem i wędliną

Cebulowa z grzankami serowymi

Chłodnik polski z jajkiem i świeżym ogórkiem

Dania z drobiu

Kaczka pieczona podawana z jabłkami, ziemniakami polskimi i żurawiną

Antrykot z kurczaka - pierś z kurczaka smażona w jajku z grzankami podawana z frytkami i warzywami z wody

Ryby

Łosoś po Kasztelańsku - łosoś norweski z rusztu ze szparagami i frytkami

Sandacz po Kampinosku - filet z sandacza w białym sosie z szyjkami rakowymi i kurkami podawany z drążonymi ziemniakami i warzywami z wody

Dania Mięsne

Jadło Podkomorzego - smażony befsztyk z polędwicy ze śmietaną i zielonym pieprzem, podawany z ziemniakami i warzywami

Kotleciki cielęce z kostką podawane z ziemniakami, warzywami z wody i sosem śmietanowym z zielonym pieprzem

Filety po hetmańsku - polędwica, schab i cielęcina smażone z kaparami, zielonym pieprzem i masłem czosnkowym, podawane z frytkami i warzywami

Polędwiczki wieprzowe podawane z borowikami w śmietanie, kluseczkami półfrancuskimi i warzywami z wody

Dziczyzna

Jeleń w maderze - aromatyczna pieczeń podawana z pyzami i borowikami

Desery

Parfait czekoladowy z owocami z mrożonej bitej śmietany i czekolady z owocami i aromatem brandy

Tort Hiszpański na zimno

Szarlotka na ciepło z lodami

Sałatka ze świeżych owoców z lodami waniliowymi, bitą śmietaną i likierem Cointreau

Puchar Pani Walewska - lody waniliowe z owocami, bitą śmietaną i likierem bananowym

Lody mieszane z bitą śmietaną

Fantazja lodowa - lody z owocami, bitą śmietaną i bakaliami


Cafe Zamek Kawiarnia - Restauracja
pl. Zamkowy 4, Warszawa
tel. 355-51-16/fax. 635-69-72
   Restauracja - Menu

   Napisz do nas: cafe-zamek@cafe-zamek.pl   wybór wersji/language -->   polska flaga flaga brytyjska    -- liczba odwiedzin: 303064